Sy en hissgardin

Därför tipsar Lulu Carter om hur du enkelt gör din egen hissgardin – och då kan du också matcha med tyger hur. Lägg till cm på varje sida så du kan fålla kanterna. Det innebär att jag behövde en bredd på 1cm för att kunna göra en ny hissgardin.

Jag beställde nyligen tyg via Elobina för att sy en hissgardin till vårt kök. Jag är ingen sömnadsexpert, men tänkte berätta till er hur jag gjorde . En hissgardin kan rullas upp och ner efter behov och känns lite snyggare än en vanlig rullgardin. Har lite ogenomtänkt lovat att hjälpa en kompis att göra hissgardiner men jag har aldrig gjort några tidigare.

På så sätt slipper du att sy ihop två tygstycken. Innan du köper tyget är det bra om du har en hum om hur lång du vill att gardinen ska vara i . Att sy gardiner själv är en alldeles speciell känsla! Hällor; Loungegardin; Öljetter; Hissgardin; Sy på band; Trä rynkbandskrok; Trä fingerkrok; Fåll; Kanal . Sy hissgardin själv för att anpassa den efter övrig rumsinredning. Börja med att välja en robust tygsort. Jag ritade med bläck för att kunna sy så rakt som möjligt. Ernst Kirchsteiger gör hissgardiner.

Han klär om en soffa, syr en lampskärm och blandar sin egen herrgårdssnaps.

När man ska sy hissgardiner kan man gör lite olika. Jag valde att sy med ett band med ringar på, så kan man dra gardinen upp och ner som en . Första gången någonsin jag sytt mig en egen gardin och det gick ju hur bra som helst, den blir ju inte fabriks . Sy din egen klassiska hissgardin, eller köp en färdigsydd. Här kommer några hissgardiner att inspireras av. LÄS OCKSÅ: Hissgardiner – anledningar till . Små tips för enkla förändringar – Hissgardiner.

Jag har fått två lakan av min farmor med otroligt fin brodyr i nederkant. Nu har vi flyttat och jag vill sy två gardiner till de. Såg i tisdags på äntligen hemma hur man kan sy en hissgardin och fastnade direkt. Har nu kollat deras hemsida och sk.

Som jag har letat efter en hissgardin till vårt breda köksfönster som är 1cm brett! Letat och letat – men då jag inget hittat fick det bli att sy en . Har googlat men det är så svårt.